stichting Dogs to homes

Mijn Lieve Laika

Ieder hond een warm huis

Adopteer of foster Hoe werkt dit
sinds 2017

Hart voor laika

Over Laiki & de stichting

Dogs To Homes is de ontmoetingsplaats voor de stichting Trouw Vriend uit Jakoetië en mensen met een voorliefde voor laiki en husky typen honden, die voldoendetijd hebben om een hond liefdevol in hun leven te kunnen opvangen.

 

Hoi, mijn naam is Oksana.

Ik kom oorspronkelijk uit Rusland en heb al altijd passie gehad voor Laiki (mijn opa en oom hadden altijd Laiki). Een laika is vrij onbekend honden ras in Nederland en dat is heel erg jammer want Laika is een echte gezins hond!

Ze zijn zachtaardig, gevoelig en zeer aanhankelijk. Deze honden zijn zeker niet angstig en hebben een sterke persoonlijkheid. Ze zijn loyaal naar het gezin en de roedel. Laiki zijn sociaal en vriendelijk tegen vreemden en vertonen  geen agressie naar mensen. Ook zullen ze uit zichzelf niet snel een gevecht met andere honden beginnen, maar indien nodig kan een laika zich goed en effectief verdedigen, maar vecht nooit zonder reden. Lees meer…

 

Cody

Cody

Cody is een van de vier lieve puppy's die deze...

West en Oost Siberische Laika

In tegenstelling tot de Siberian Husky, is de West en Oost Siberische Laika een vrij onbekende honden ras in Nederland en dat is heel erg jammer want een Laika is een prachte gezins hond. Ze zijn zachtaardig, zeer sociaal, vriendelijk tegen vreemden, intelligent en leergierig, gevoelig en ontzettend aanhankelijk. Van oorsprong is Laika een werkhond en is hij daarom niet moeilijk te trainen. (uiteraard met een consequente, rechtwaardige aanpak en op een zachte en vriendelijke manier).

Het zijn echte gezinshonden die voldoende beweging nodig hebben en daarom zijn ze een perfecte match voor mensen die het heerlijk vinden om lange wandelingen te maken, in natuur er op uit gaan en bijvoorbeeld graag joggen en/of fietsen met hun hond.

Een laika is van oorsprong een uitstekende jager en heeft een zeer goed ruikvermogen ontwikkeld om wild op te speuren. Ze zijn heel alert maar door hun zachte karakter zijn ze niet geschikt als waakhonden. Tegelijkertijd zijn ze beschermend en kunnen territoriaal zijn.

 

Aard

Aanhankelijk, gevoelig, evenwichtig, kalm en heel loyaal naar het gezin en de roedel. Tegenover vreemden is een Laika open en vriendelijk. Heeft menselijk gezelschap nodig.

Gezondheid

Een Laika is in het algemeen een gezond ras. Er komen weinig gezondheidsproblemen voor. Erfelijke ziekten voor het ras zijn niet rasgebonden.

Opvoeding

Het is een niet moeilijk te trainen hond, mits hij een consequente en rechtvaardige opvoeding krijgt. Een duidelijke, consequente en liefdevolle opvoeding is noodzakelijk. Een harde opvoeding is uit den boze.

Opvoeding en Socialisatie

Laika is heel intelligent en leert vrij snel nieuwe commando’s. Een duidelijke, consequente en vooral liefdevolle opvoeding is noodzakelijk bij deze prachtige honden. Besteed zeker veel tijd en aandacht aan een goede socialisatie zodat je hond de kans krijgt om te groeien tot een evenwichtige en stabiele hond.

Herkomst

Oost-Siberische Laika is één van de zes bekende Laika-typen, waardoor er drie door de FCI zijn erkend. Oost-Siberische Laika vindt zijn oorsprong in het oostelijke deel van Siberie. In dit gebied zijn een aantal locale variaties ontstaan, die qua type en grootte van elkaar kunnen verschillen.

Oorspronglijke gebruik

Laika is onstaan als een uitstekende jachthond voor allerlei soorten wild. De hond moet zelfstandig een groot gebied afzoeken en door te blaffen aan te geven waar het wild zich bevindt en houdt het wild op de plaats zodat de jager kan naderen en aan kan leggen. (Spreekt van zich dat deze typische manier van jagen kan en mag in Nederland niet uitgeoefend worden.)

Ginger

Ginger

Ginger is een jong reutje van 1,5 jaar. Kwam...

 

Geschikt voor:

Een eigenaar die rustig en sportief is vormt een goede combinatie. Laika is intelligent en leert vrij snel nieuwe commando’s. Een duidelijke, consequente en liefdevolle opvoeding is noodzakelijk. Een harde opvoeding is uit den boze. Besteed erg veel tijd en aandacht aan een goede socialisatie, zodat ze de kans krijgen om op te groeien tot een evenwichtige en stabiele hond.

Niet geschikt voor

Laika is niet geschikt voor mensen die niet voldoende tijd aan hun hond kunnen of willen besteden. Ook is Laika niet geschikt voor mensen die met hun hond heel graag loslopen en niet omdat het moeilijk te trainen is (in tegendeel) maar vanwegen Laika’s grote passie voor jagen.

Verzorging

Twee keer per jaar een periode van sterkte rui, waarbij hij de ondervacht verliest.

Meer informatie

https://scandia-rasvereniging.nl/rassen/west-siberische-laika/
https://scandia-rasvereniging.nl/rassen/oost-siberische-laika/

https://www.nieuwehond.nl/siberian-husky/
https://www.nieuwehond.nl/west-siberische-laika/

Honden gered

Honden geadopteerd

Vrijwilligers

Onze Lieve Laiki

In tegenstelling tot de Siberian Husky, is de (West-Siberische) Laika een vrij onbekende honden ras in Nederland en dat is heel erg jammer want een Laika is een prachte gezin's hond. Ze zijn zachtaardig, zeer sociaal, vriendelijk tegen vreemden, intelligent en leergierig, gevoelig en ontzettend aanhankelijk. Van oorsprong is Laika een ... lees meer

Cody

Cody

Cody is een van de vier lieve puppy's die deze...

Snowy

Snowy

Snow is een teefje van 2 maanden oud. Ze is...