Hoi, mijn naam is

Cody

 

 

Waarom een West-Siberische Laika?

Een laika is levendig, stabiel, gelijkmatig gehumeurd, zachtaardig, gevoelig en zeer aanhankelijk. Deze honden zijn zeker niet angstig en hebben een sterke persoonlijkheid. Lees meer over …

Temperament

Levendig, stabiel, gelijkmatig gehumeurd. Een krachtige sensibele hond met een uitgesproken passie voor jagen, waarbij hij al zijn zintuigen gebruikt en voor meerdere taken inzetbaar is. Hij is zeer mensvriendelijk, niet territoriaal en ondanks dat hij bezoek wel aankondigt, niet geschikt als waakhond.

Echte gezinshonden

Het zijn echte gezinshonden die wel beweging en geestelijke uitdagingen nodig hebben. Deze honden zijn prima geschikt voor actieve eigenaars die graag samen wandelen en joggen met hun hond. Hij is zeer mensvriendelijk, niet territoriaal en ondanks dat hij bezoek wel aankondigt, niet geschikt als waakhond. Lees meer …

Waar komen ze vandaan

Van oorsprong is de West-Siberische laika afkomstig uit West-Siberië. Onze honden komen uit Jakoetië of Republiek Sacha, een autonome republiek in de Russische Federatie. Het is verreweg het grootste deelgebied ter wereld en omslaat 18% van het Russische grondgebied. Het is ongeveer even groot als India.
Ongeveer 40% van Jakoetië ligt ten noorden van de poolcirkel en is bedekt met permafrost. Dat beperkt de groei van bomen in dit gebied.

Best geschikt voor

De West-Siberische Laika is vooral geschikt voor actieve mensen die er graag op uittrekken in de natuur.

Cody is een van de vier lieve puppy’s die deze winter in de kou zijn achtergelaten. Terwijl zijn broertjes en zusjes al hun weg naar warme gezinnen hebben gevonden, wacht Cody nog geduldig op zijn eigen geluksmoment. Zijn zusje Neo, zijn speelkameraadje en beste maatje, heeft haar nieuwe thuis al gevonden, maar Cody wacht nog op die ene speciale familie.

Cody, geboren op 15 november 2023, is een pluizige knuffelbeer op vier pootjes, met een zacht bruin vachtje dat je meteen wilt aaien. Zijn ogen stralen een nieuwsgierigheid uit die gewoon onweerstaanbaar is. Hij is niet alleen ontzettend dapper en vrolijk, maar ook heel gehoorzaam. In het asiel heeft hij snel vrienden gemaakt met de grote honden, en zijn slimheid en snelle begrip tonen dat hij klaar is voor elke uitdaging.

Cody is een echte avonturier en altijd klaar om nieuwe dingen te leren – een echte Laika in hart en nieren. Hij is al gecastreerd, gechipt en gevaccineerd, dus hij is helemaal klaar om met zijn koffertje vol liefde naar zijn nieuwe familie te vertrekken. Laika’s staan bekend als fantastische familiehonden, en Cody is daarop geen uitzondering.

Hij is leergierig en zijn nieuwsgierigheid kent geen grenzen. Hij kan niet wachten om nieuwe avonturen te beleven met zijn toekomstige gezin. Wie wil deze lieve pluizenbol, geboren op 15 november 2023, gelukkig maken en zijn leven vullen met liefde en avontuur? Adopteer Cody en geef hem het warme thuis dat hij zo verdient.

Lees hier hoe adoptie proces in zijn werking gaat.

Neo’s aankomst in Duitsland (Cody’s zusje en beste maatje) 👇

Andere puppies uit de nest (reeds geadopteerd!)

Cody

Kosten: 650,- euro

(inclusief alle vaccinaties, transport, paspoort en exclusief eventuele bijkomende onverwachte kosten bijv. bezoek aan dierenaarts in Nederland).

Stuur mij een berichtje

Over ons

Dogs To Homes is een website van de stichting Loyal Friend waar onze honden vandaan home. Het bijzondere aan de stichting is dat ze honden niet alleen redden maar ook gelijk socialiseren door een huiselijke sfeer te creëren. Bekijk deze video waar onze lieve Tatiana, de oprichtster van de stichting, vertelt over de honden.

Onze Lieve Laiki

In tegenstelling tot de Siberian Husky, is de (West-Siberische) Laika een vrij onbekende honden ras in Nederland en dat is heel erg jammer want een Laika is een prachte gezin's hond. Ze zijn zachtaardig, zeer sociaal, vriendelijk tegen vreemden, intelligent en leergierig, gevoelig en ontzettend aanhankelijk. Van oorsprong is Laika een ... lees meer

Snowy

Snowy

Snow is een teefje van 2 maanden oud. Ze is...