Hoi, mijn naam is

Blue & Snow GEADOPTEERD!

 

 

Waarom een West-Siberische Laika?

Een laika is levendig, stabiel, gelijkmatig gehumeurd, zachtaardig, gevoelig en zeer aanhankelijk. Deze honden zijn zeker niet angstig en hebben een sterke persoonlijkheid. Lees meer over …

Temperament

Levendig, stabiel, gelijkmatig gehumeurd. Een krachtige sensibele hond met een uitgesproken passie voor jagen, waarbij hij al zijn zintuigen gebruikt en voor meerdere taken inzetbaar is. Hij is zeer mensvriendelijk, niet territoriaal en ondanks dat hij bezoek wel aankondigt, niet geschikt als waakhond.

Echte gezinshonden

Het zijn echte gezinshonden die wel beweging en geestelijke uitdagingen nodig hebben. Deze honden zijn prima geschikt voor actieve eigenaars die graag samen wandelen en joggen met hun hond. Hij is zeer mensvriendelijk, niet territoriaal en ondanks dat hij bezoek wel aankondigt, niet geschikt als waakhond. Lees meer …

Waar komen ze vandaan

Van oorsprong is de West-Siberische laika afkomstig uit West-Siberië. Onze honden komen uit Jakoetië of Republiek Sacha, een autonome republiek in de Russische Federatie. Het is verreweg het grootste deelgebied ter wereld en omslaat 18% van het Russische grondgebied. Het is ongeveer even groot als India.
Ongeveer 40% van Jakoetië ligt ten noorden van de poolcirkel en is bedekt met permafrost. Dat beperkt de groei van bomen in dit gebied.

Best geschikt voor

De West-Siberische Laika is vooral geschikt voor actieve mensen die er graag op uittrekken in de natuur.

Hoera! Geadopteerd!!

Over Blue & Snow

Blue en Snow zijn twee broertjes. Geboren op 15 juli 2022. Het zijn twee prachtige, lieve en zeer intelligente reutjes. Toen ze 4 weken oud waren, zijn ze naar het assiel gebracht omdat hun moeder niet meer voor hun kon zorgen.

 

Sinds 4 december 2022 zijn de broertjes in Nederland en zoeken een nieuw huis.

Wat voor ras zijn ze?

Blue en Snow’s moeder is een echte Laika en de vader is de West-Siberische Husky.

Karakters

Blue en Snow zijn heel lief en heel intelligent! Inmiddels zijn ze zindelijk, lopen netjes aan de lijn en geven zelfs (af en toe) een poot. En dat hebben ze binnen 2 dagen geleerd! De broertjes zijn heel erg aan elkaar gehecht en daarom doen wij onze uiterste best om ze samen te plaatsen.

Blue

Blue is een ware leider! Hij is heel rustig en nieuwsgierig. Hij lijkt nergens bang voor te zijn (maar vind veel dingen in Nederland toch nog vreemd) en is altijd klaar om op avontuur te gaan. Hij is heel erg lief en mist geen kans om te knuffelen. Blue is echt een droomhond voor een man: stoer, mooi, gehoorzaam en actief. Blue leert heel snel en je kunt hem echt alles snel aanleren. Tijdens het loslopen op het hondenveldje komt hij graag naar je toe en loopt graag met je mee naar huis. Blue is wel heel erg gehecht aan zijn broertje Snow. Als we Snow naar boven nemen of naar buiten, wordt Blue onrustig en gaat aan de deur krabben en huilen/piepen.

Snow

Onze lieve Snow, wat een lieverd! Een held op sokken 🙂 Snow is een leergierig maar hij vind sommige dingen wel spannend. Als hij iets spannend vind, kruipt hij achter zijn broer. Snow is ook heel erg intelligent en wilt graag met je knuffelen. Snow is in eerste instantie meer op vrouwen gericht en is ligt dus liever bij een vrouw aan het knuffelen dan “enge dingen” ontdekken. Als hij de man leert kennen komt hij ook lekker knuffelen. Hij is ook heel erg aan zijn broer gehecht en daagt zijn broer altijd uit om gek te doen op de bank.

Bankhangers 🙂

Let op! Als puppies mochten ze altijd op de bank in hun asiel met een huiselijke sfeer, dus als je absoluut niet wilt dat ze op de bank komen …. good luck 🙂 Misschien lukt het om het af te leren maar ze zien een bank als iets heel gewoons en zullen, denken wij, wat training nodig hebben als jullie niet willen dat ze op de bank springen.

Voor het eerst TV kijken 🙂

 

 

Heb je interesse?

Heb je interesse in deze twee prachtige schat van een honden, stuur ze een berichtje voor een afspraak. LET OP! Laiki en Huskies hebben voldoende beweging nodig en ze zijn echt gezelschaps honden en kunnen dus niet voor een lange periode alleen zijn. Houd daar alsjeblieft rekening mee. Vind je het heerlijk om te wandelen en ben je genoeg thuis, dan zijn die twee echt iets voor jou!

Blue & Snow GEADOPTEERD!

Kosten: 650,- euro

(inclusief alle vaccinaties, transport, paspoort en exclusief eventuele bijkomende onverwachte kosten bijv. bezoek aan dierenaarts in Nederland).

Stuur mij een berichtje

Over ons

Dogs To Homes is een website van de stichting Loyal Friend waar onze honden vandaan home. Het bijzondere aan de stichting is dat ze honden niet alleen redden maar ook gelijk socialiseren door een huiselijke sfeer te creëren. Bekijk deze video waar onze lieve Tatiana, de oprichtster van de stichting, vertelt over de honden.

Onze Lieve Laiki

In tegenstelling tot de Siberian Husky, is de (West-Siberische) Laika een vrij onbekende honden ras in Nederland en dat is heel erg jammer want een Laika is een prachte gezin's hond. Ze zijn zachtaardig, zeer sociaal, vriendelijk tegen vreemden, intelligent en leergierig, gevoelig en ontzettend aanhankelijk. Van oorsprong is Laika een ... lees meer

Cody

Cody

Cody is een van de vier lieve puppy's die deze...

Snowy

Snowy

Snow is een teefje van 2 maanden oud. Ze is...